"Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός.Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων. (Ιωάν. κεφ. ι΄στοιχ.11)"

menu

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Καρναβάλι γιοκ με παρέμβαση Μητροπολίτη

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

  Απίστευτο και όμως αληθινό! Μητροπολίτης «έκοψε» καρναβαλικές εκδηλώσεις, υπό την απειλή ότι θα αφήσει το χωριό χωρίς παπά.
Πρόκειται για ένα μικρό χωριό της Πτολεμαϊδας, τη Γαλάτεια της Εορδαίας, όπου παραδοσιακά κάθε χρόνο τέτοια εποχή λαμβάνουν χώρα καρναβαλικές εκδηλώσεις. Φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν. Καρναβάλι γιοκ, με παρέμβαση του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο, ο οποίος με εγκύκλιο του, ζήτησε από τους συλλόγους της περιοχής να ματαιώσουν τις αποκριάτικές τους εκδηλώσεις, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.
   «Η πατρίδα μας διέρχεται μεγάλη οικονομική κρίση. Περνά μια νέα κατοχή. Πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Άλλοι πεινούν και άλλοι κρυώνουν. Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται. Νέοι δυσβάστακτοι φόροι συνεχώς προστίθενται» αναφέρει η εγκύκλιος.
   «Και εμείς, αντί να πέσουμε στα γόνατα και να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας βοηθήσει, αντί να τρέξουμε και να μοιραστούμε τα αγαθά που μας χαρίζει ο Θεός με τους πτωχούς, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον ‘θεό καρνάβαλο’ και να κάψουμε τα λιγοστά χρήματά μας, αλλά και τα χιλιάδες ευρώ του κρατικού κορβανά στο βωμό του» καταλήγει η εγκύκλιος του Μητροπολίτη.
   Οι κάτοικοι βέβαια αναγκάστηκαν να υποκύψουν, καθώς η απειλή του μητροπολίτη ότι θα αφήσει το χωριό τους χωρίς παπά, θορύβησε μικρούς και μεγάλους.Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλάτειας, Πορφύριος Βουτάλης, «αυτό που κάνουμε εμείς εδώ και χρόνια έχει πανηγυρικό χαρακτήρα. Δεν προσβάλλουμε κανέναν» και συμπληρώνει ότι «το τελευταίο διάστημα, ο Μητροπολίτης διαμηνύει παντού ότι θα αφήσει το χωριό μας χωρίς παπά, εάν προχωρήσουμε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Με το φόβο αυτό και για να μην έρθουμε σε κόντρα με την Εκκλησία, αποφασίσαμε να ματαιώσουμε τα σχέδιά μας για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...