"Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός.Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων. (Ιωάν. κεφ. ι΄στοιχ.11)"

menu

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Ο π. Χρύσανθος ζωντανά στο στούντιο του Super B

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
  
Καλεσμένος της δημοσιογραφικής ομάδος του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Super B ήταν το παρελθόν Σάββατο ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος, διευθυντής των ΜΜΕ της Ι. Μ. Πατρών. Σκοπός της προσκλήσεως ήταν η συζήτηση για την φτώχεια και την ένδεια που βιώνουν καθημερινά οι συνάνθρωποί μας.

Ο π. Χρύσανθος με ειλικρίνεια, σαφήνεια και ευθύτητα απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων. "Ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος κα όλοι οι εφημέριοι ζόυμε το δράμα των συνανθρώπων μας και των συμπολιτών μας που στερούνται του φαγητού και αυτού ακόμη του επιούσιου άρτου.


Σήμερα ο κόσμος βιώνει την ανασφάλεια και τη μοναξιά του...
Κυρίως τα νέα παιδιά αναρωτιούνται για το μέλλον τους. Δυσκολευόμαστε να προσφέρουμε αυτά που θα θέλαμε διότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν. Η κρίση άγγιξε όλον τον πληθυσμό, περισσότερο όμως τους ανέργους. Πώς είναι δυνατόν να κουρεύονται οι μισθοί, οι συντάξεις και τα επιδόματα των πολυτέκνων και να αυξάνονται οι υποχρεώσεις και τα χαράτσια; Πώς είναι δυνατόν να καλούνται οι άνεργοι να πληρώνουν χαράτσια και φόρους ενώ έχουν μηδενικά εισοδήματα;
Ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός φορέας στην πατρίδα μας είναι η Εκκλησία, οι ενορίες και τα μοναστήρια. Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών σε καθημερινή βάση προσφέρει 1200 μερίδες φαγητού. Πέρυσι προσέφερε 1600000 ευρώ (ένα εκατομμύριο, εξακόσιες χιλιάδες ευρώ) για φιλανθρωπικούς σκοπούς, εκτός απο ενδύματα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα που προσφέρει μέσω των ενοριών της. 1200 οικογένειες συμπολιτών μας λαμβάνουν από την Τράπεζα τροφίμων (συνεργασία Ι. Μ. Πατρών και Δήμου Πατρεών) σημαντική βοήθεια σε τρόφιμα και ενδύματα.
Η Εκκλησία είναι το στήριγμα και η ελπίδα γι'αυτούς που προστρέχουν σ'αυτή και την εμπιστεύονται. Σας ευχαριστώ που με καλέσατε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σας σταθμού και να γνωρίζετε ότι με αυτή τη δημοσιογραφική έρευνα διεξάγεται βοηθάτε το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας γενικότερα & ειδικότερα το έργον της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...