"Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός.Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων. (Ιωάν. κεφ. ι΄στοιχ.11)"

menu

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Ελληνική Δημοκρατία Ιερά Μητρόπολις Πατρών - Δελτίο Τύπου 10/7/2012

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
 
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
10/7/2012

Πληροφορηθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, τηλεφωνικώς, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα, περί της υπογραφής της απόφασης για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της αποκατάστασης του Ιερού Ναού Παντανάσσης Πατρών, εξέφρασε την δοξολογία προς τον Θεό και την ευγνωμοσύνη και ευχαριστία προς την Παντάνασσα Παναγία μας για την αίσια έκβαση της υπόθεσης αυτής.
Επίσης, θερμά ευχαρίστησε τον κ. Περιφερειάρχη και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, όπως και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για την συνεργασία, την βοήθεια και την αρωγή στις προσπάθειες για την ένταξη του παραπάνω έργου.
Ο Σεβασμιώτατος απέστειλε ευχαριστήριες επιστολές στον κ. Περιφερειάρχη, στην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, στον κ Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Δυτ. Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων και στις άλλες αρμόδιες αρχές.
Ακόμα ετόνισε σε δηλώσεις του, ότι τό έργο αυτό είναι εξόχως σημαντικό για την πόλη μας, την Εκκλησία και το Έθνος μας γενικώτερα, αφού ο Ιερός Ναός της Παντανάσσης αποτελεί ιστορικό μνημείο όχι μόνο της πόλεως των Πατρών, αλλά ολοκλήρου της Ελλάδος. Φτάσαμε στην ευλογημένη αυτή ημέρα, είπε ο Σεβασμιώτατος, μετά από πολλή προσευχή, πολλούς κόπους και πολλούς αγώνες αλλά, δόξα τω Θεώ, όλα αυτά ξεπεράστηκαν με την βοήθεια της Παναγίας μας, η οποία κατά τρόπο θαυμαστό μας έδινε την δύναμη για να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα. Πιστεύω, συνέχισε, ότι και μετά ταύτα, όλα θα κυλίσουν ομαλά, ώστε να δούμε και πάλι τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Παντανάσσης αποκαταστημένο στην πρώτη δόξα και αίγλη. Ακόμα, εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τους Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού και προς τους λοιπούς Συνεργάτας Μελετητάς, Μηχανικούς κλπ, αλλά και προς όλο τον ευσεβή Πατραϊκό Λαό, που καθ’ όλο αυτό το διάστημα εστήριξε προσευχητικά και ολόψυχα όλες αυτές τις προσπάθειες. Και κατέληξε: «Την ώρα της υπογραφής της ένταξης του έργου, όδευα προς το Άγιον Όρος. Θεωρώ και αυτό ως μια ευλογία του Θεού, να πληροφορηθώ δηλ. μεταβαίνοντας στο Περιβόλι της Παναγίας την ευχάριστη αυτή είδηση από το στόμα του κ. Περιφερειάρχου. Θερμά θα προσευχηθώ στον τόπο της Παναγίας, όπου θα ευρεθώ κατ’ αυτάς τας ημέρας για όλους όσοι συνέπραξαν για το έργο αυτό».
 
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...