"Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός.Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων. (Ιωάν. κεφ. ι΄στοιχ.11)"

menu

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Ιερά Πανήγυρις του Οσίου Ανθίμου στον Ι.Ν Παναγίας Βοήθειας Ρίου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

   Με κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα γιορτάσθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου η ιερά μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός Ανθίμου του εν Χίω του νέου  στον ιερό Ναό Παναγίας Βοήθειας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός μετ'  αρτοκλασίας και Θ.κηρύγματος.


 Ανήμερα με ευχή και ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ Χρυσοστόμου τελέσθηκε πανηγυρική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμ. π .Χρυσάνθου Στελλάτου με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. π. Χαρίτωνα Αθανασόπουλο , τους πρωτ. π. Κων/νο Αθανασόπουλο και π. Θεόδωρο Κωτσόπουλο τους πρεσβυτέρους  π. Γεώργιο Γιαννακόπουλο και π. Γρηγόριο Κόρδα.Στη Θ. Λειτουργία συμμετείχε  ο πρόεδρος του ιδρύματος  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό ,εργαζόμενοι , συγγενείς των ασθενών καθώς και πλήθος πιστών.

 

   Ο π. Χρύσανθος στην ομιλία του ετόνισε ότι η Εκκλησία  μας είναι αγιοτόκος και ταμειούχος της Θείας Χάριτος . 
   Ο Άγιος Άνθιμος είναι άγιος των ημερών μας. Εκοιμήθη μόλις , σαν σήμερα , στις 15 Φεβρουαρίου 1960. Από την παιδική του ηλικία αγάπησε τον Σωτήρα Χριστόν και κατάλαβε τη ματαιότητα του παρόντος κόσμου , γι' αυτό και ακολούθησε τη μοναχική οδό. Αγάπησε ιδιαιτέρως την άσκηση , την προσευχή , τη νηστεία , την υπομονή , αρετές που τον ανέδειξαν σκεύος εκλογής .


   Ως ιερέας υπηρέτησε με αυταπάρνηση το ιερόν Θυσιαστήριον και την Αγία μας Εκκλησία αλλά και τον πάσχοντα άνθρωπο , στο Λεπροκομείο της Χίου. Για τους πονεμένους  , δοκιμαζομένους λεπρούς ο Άγιος του Θεού υπήρξε πατέρας και αδελφός. Εκεί στη Χίο ίδρυσε  γυναικεία Ιερά Μονή αφιερωμένη στην Παναγία Βοήθεια.Αποτελεί η εν λόγω Ιερά Μονή ζωντανό πνεύμονα της Ορθοδοξίας και λιμένα της σωτηρίας .Αδελφοί μου , εύχομαι από καρδίας ο Άγιος Άνθιμος να είναι προστάτης , βοηθός και κυρίως φωτεινός οδοδείκτης μας στον αγώνα για τον αγιασμό μας και τη λύτρωσή μας. Ιδιαιτέρως δε να στηρίζει τους εργαζομένους εν τω Νοσηλευτικώ Ιδρύματι και όλους τους πάσχοντας αδελφούς.

 
 Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο π. Χρύσανθος μετέφερε  τις ευχές και την αγάπη του Σεβ/του Μητροπολίτου μας στον Αρχιμ. π. Χαρίτωνα Αθανασόπουλο εφημέριο του ιδρύματος , στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Απόστολο Λέτσιο , στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Πατρών κ. Παναγιώτη Κατσίβελα καθώς και σε όλο το εκκλησίασμα.Ο κ. Διοικητής πρόσφερε στους ιερείς που λειτούργησαν  πρωινό κέρασμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...