"Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός.Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων. (Ιωάν. κεφ. ι΄στοιχ.11)"

menu

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Να μην ξεφεύγουμε από το Θεό - Γέροντας Παΐσιος

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
  Να μην ξεφεύγουμε από τον Θεό , γιατί είναι λιγάκι οδυνηρό. Αν σκεφτούμε ότι ο φύλακας άγγελος προσπαθεί σε όλη την ζωή να φέρει ένα καλό λογισμό στον άνθρωπο και επιμένει και πονάει και στενοχωρείται όταν αμαρτάνει ο άνθρωπος και στο τέλος πάει με άδεια χέρια στον Θεό έ, αυτό μόνο να σκεφτούμε, είναι πολύ οδυνηρό. Και μόνο γι' αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να ξεφεύγει κανείς από τον Θεό.Δεν θα πρέπει δηλαδή να παραβεί τις εντολές του Θεού. Άλλοι άγγελοι με λιγότερο κόπο και άλλοι χωρίς καθόλου κόπο παραδίδουν την ψυχή του ανθρώπου στον Θεό, ενώ άλλοι άγγελοι με κόπο πολύ, και ταλαιπωρία, με πόνο, να πηγαίνουν με άδεια χέρια στον Θεό! Είναι πολύ οδυνηρό. Σκεφτείτε. Λίγο φιλότιμο να 'χουμε. 
   Και μόνο γι' αυτό αξίζει να αγωνιστεί κανείς, για να μη πληγωθεί ο φύλακας άγγελος. Έχουμε πολλούς ανθρώπους που έχουν δει τον φύλακα άγγελο. Μόνο να τον δει κανείς και δεν θέλει τίποτε άλλο. Τα μικρά παιδάκια όταν γελάνε βλέπουν τον φύλακά τους άγγελο. Τα μικρά παιδιά πρέπει να τα μάθετε  να προσεύχονται, γιατί εισακούονται από τον Θεό. Για να μπει στην καρδιά τους η προσευχή πρέπει να είναι καρδιακή. Άμα δεν είναι καρδιακή η προσευχή δεν ωφελεί.

πηγή : ΑΘΩΝΙΚΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ (Διδαχές ενός Γέροντος) έκδοση Β΄ πρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση Εκδόσεις Ορθοδόξου Τύπου Κάνηγγος 10 Αθήνα 1988 (σελ. 36)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...