"Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός.Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων. (Ιωάν. κεφ. ι΄στοιχ.11)"

menu

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Κάτω τα χέρια από το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, κάτω τα χέρια από την Αγία Λαύρα, κάτω τα χέρια από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό - π. Χρύσανθος Στελλάτος

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Πατρών & Διευθυντής των ΜΜΕ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, μετέφερε τις θερμές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας προς τους παρισταμένους καθώς και στα μέλη του Συλλόγου του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών. Εν συνεχεία ο π. Χρύσανθος ανεφέρθη στο σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία για τη διατήρηση της εθνικής & θρησκευτικής συνειδήσεως σημειώνοντας το σπουδαίο και βαρυσήμαντο ρόλο και τη συμβολή της για την ελευθερία της πατρίδος. 
  Απευθυνόμενος στους συγχρόνους πλαστογράφους της ιστορίας, σε υψηλούς τόνους είπε: 

«Κάτω τα χέρια από το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, κάτω τα χέρια από την Αγία Λαύρα, κάτω τα χέρια από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό που ύψωσε το Λάβαρο της επαναστάσεως και ενωμένοι κλήρος και λαός, πλούσιοι και πτωχοί, μορφωμένοι και αγράμματοι ξεκίνησαν τον αγώνα για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...