"Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός.Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων. (Ιωάν. κεφ. ι΄στοιχ.11)"

menu

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Κατά της καύσης των νεκρών και του συμφώνου συμβίωσης ομοφυλοφίλων τάχθηκε η εκκλησία της Κύπρου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
   Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κύπρου πήρε σήμερα επίσημη θέση κατά της προώθησης των νομοσχεδίων για την καύση των νεκρών για το σύμφωνο συμβίωσης και την προωθούμενη απαλλαγή μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών. 
   Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, που ανακοίνωσε την απόφαση των Αρχιερέων και σχολιάζοντας το σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλους, είπε ότι «οι νόμοι δεν μπορούν να ανάγουν την εκτροπή σε κανόνα δικαίου».
   Είπε πως η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχτεί συμβίωση δύο ανθρώπων πέραν του μυστηρίου του γάμου.Ο Μητροπολίτης Γεώργιος είπε πως η Εκκλησία συμβουλεύει όσους «έχουν ροπή» προς την ομοφυλοφιλία να αγωνιστούν για «να απαλλαγούν» από αυτή όπως αγωνίζονται για τα άλλα πάθη.
   Αναφορικά με το θέμα της καύσης των νεκρών ο Μητροπολίτης Πάφου δήλωσε πως δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί η θέση της Εκκλησίας ως κάθετα αντίθετη και διευκρίνισε πως το θέμα δεν είναι δογματικό,«αφού ο Θεός μπορεί κατά τη Δευτέρα Παρουσία να αναστήσει τους νεκρούς και από την τέφρα». Εξήγησε πως πρόκειται για θέμα παράδοσης της Εκκλησίας. Επί αυτής της παράδοσης, πρόσθεσε, η Εκκλησία θέτει τις θεμελιακές τοποθετήσεις της και προτείνει στους πιστούς να δέχονται την πρόταση της Εκκλησίας, εξηγώντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τελεί κηδεία στους προς αποτέφρωση νεκρούς. 
   Σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών ο Μητροπολίτης Πάφου υπέδειξε ότι το Σύνταγμα αναφέρεται σε παιδεία της ελληνικής κοινότητας, η οποία ανήκει στο ορθόδοξο δόγμα, ότι οι μαθητές στο μάθημα των θρησκευτικών διδάσκονται και άλλες θρησκείες και πανανθρώπινες αξίες.

πηγή :http://www.agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...