"Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός.Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων. (Ιωάν. κεφ. ι΄στοιχ.11)"

menu

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Εύχομαι να μη γίνει πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας, γιατί οι Τούρκοι «θα μας πνίξουν με το σάλιο τους»! - Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Λάβρος ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κ. Ιερεμίας, κατά το κήρυγμά του την Κυριακή, από την εκκλησία της Στεμνίτσας.

«Φύγαμε από τις εντολές του Θεού» είπε σε υψηλούς τόνους ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος τα «έψαλε» ακόμη και στους ιερείς της Μητρόπολης του!

«Τι έχουν πάθει οι σημερινοί παπάδες; Δεν μπορώ να δω παπά με κομμένα γένια και να καπνίζει», είπε χαρακτηριστικά ο ιεράρχης με τον πύρινο λόγο.

Ο ίδιος, κάνοντας την αυτοκριτική του, είπε ότι, αν και είναι 8 χρόνια Επίσκοπος, δεν έχει καταφέρει να βάλει την Αγία Γραφή σε όλα τα σπίτια της Γορτυνίας. «Μάθετε στα παιδιά σας την Αγία Γραφή, αν θέλετε να πάρουν το σωστό δρόμο», τόνισε ο μητροπολίτης.

Παράλληλα, επέκρινε και τη συμπεριφορά του κόσμου που, όπως είπε, «γουρλώνει τα μάτια του για να δει τους Υπουργούς και να χειροκροτήσουν»!

Μιλώντας για την αδερφή του Αρχιμανδρίτη Αστέριου Χατζηνικολάου, που έχει 11 παιδιά, είπε ότι οι σημερινές μανάδες κάνουν ένα ή δύο παιδιά, γι” αυτό και ευχήθηκε να μη γίνει πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας, γιατί, όπως τόνισε εμφαντικά, «θα μας πνίξουν με το σάλιο τους οι Τούρκοι»…

Δείτε το βίντεο με το ξέσπασμα του Μητροπολίτη:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...