"Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός.Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων. (Ιωάν. κεφ. ι΄στοιχ.11)"

menu

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Εόρτασε η Ιερά Μονή Φιλοκαλίου στο Πέττα Αχαΐας - Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρυσάνθος

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

 Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η Ιερά Μονή Φιλοκαλίου, Μετόχιον της Ιεράς Μονής Μαρίτσης, το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου. 
 Σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, εν πληθούση Εκκλησία, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο. 
 Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανέλυσε το Απολυτίκιο της Εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, τονίσας ότι η γέννηση της Θεοτόκου πλημμύρισε με χαρά όλη την οικουμένη, διότι εξ' αυτής επρόκειτο να σαρκωθεί ο Υιός και Λόγος του Θεού του Ζώντος, ο Λυτρωτής του κόσμου.
 Η Παναγία, η ταπεινή κόρη της Ναζαρέτ, ήταν καρπός προσευχής των Αγίων Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, γεγονός που καταδεικνύει τη δύναμη της προσευχής, η οποία νικά ακόμα και αυτούς τους φυσικούς νόμους.
 Ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε τους πιστούς να καταφεύγουν με πίστη στη μεσιτεία και προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία βλέποντας την πίστη μας θα σπεύδει να θεραπεύσει κάθε ασθένεια ψυχής και σώματος.
 Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν Ιερείς και Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ενώ παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας κ. Χρήστος Νικολάου, Αντιδήμαρχοι, καθώς και λοιποί τοπικοί άρχοντες.
 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ένας μικρός μαθητής από το χωρίο Πέττα Αχαΐας παρεκάλεσε τον Θεοφιλέστατο να φέρει το άλογό του για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας, σύμφωνα με το παλαιό τοπικό έθιμο.
 Την παραμονή της Εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίο εκήρυξε τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.
 Η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Αγνή και η συνοδεία της, προσέφεραν στους πιστούς εκκλησιαστικό κέρασμα κατά την Ιερά Πανήγυρη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...