"Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός.Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων. (Ιωάν. κεφ. ι΄στοιχ.11)"

menu

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Κερνίτσης Xρύσανθος: "Αποιεροποιήσαμε τη ζωή μας - Ξεφύγαμε απο την πορεία μας..."

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στην Πάτρα.
 Ανήμερα της εορτής, 3 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.
 Ο Θεοφιλέστατος ομίλησε εκτενώς για την προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου, τονίσας τις ιδιαίτερες αρετές που κοσμούσαν τον Άγιο, όπως η υπομονή, η ταπείνωση, η ανοχή κ.α., αρετές που χάρισαν στον Ιεράρχη τον στέφανο της δόξης. 
 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Θεοφιλέστατος στην εποχή μας, χαρακτηρίζοντάς την ως εποχή αποιεροποίησης και ισοπέδωσης όλων των αξιών. Υπογράμμισε πως η χειρότερη αμαρτία των ημερών μας είναι ότι δεν θεωρούμε την αμαρτία ως αμαρτία, με αποτέλεσμα να εκκοσμικεύεται η ζωή μας και να παρεκκλίνει της πίστεως και της Ορθοδόξου διδασκαλίας.
 Τελειώνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε σε όλους να υιοθετήσουν τον χριστιανικό τρόπο ζωής και να ζήσουν κατά Χριστόν, όπως ο Μέγας Ιεράρχης Άγιος Νεκτάριος και να αξιωθούν να γίνουν πολίτες της Βασιλείας των Ουρανών, που άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μας.

πηγή : http://i-n-ag-nektariou-patron.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...