"Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός.Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων. (Ιωάν. κεφ. ι΄στοιχ.11)"

menu

Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018

Μέγα το Όνομα της Αγίας Τριάδος Ιησούς Χρίστος ο Μονός Αληθινός Θεός

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

  Αγαπητοί μου η σημερινή κατάντια και διαστροφή των ανθρώπων πλην ελαχίστων, οφείλεται αποκλειστικά στην απιστία και ασέβεια προς τον Θεό, ο οποίος εσταυρώθη για να μας ξεπλύνει από τις αμαρτίες μας. Οι άνθρωποι έδιωξαν από την καρδία τους και από την σκέψη τους τον Κύριο, ο διάβολος βρήκε χώρο και εγκαταστάθηκε εντός των.
  Έτσι πλέον πολλοί είναι διαβολοκίνητοι και διαβολοελεγχόμενοι, από την έξαρση της υπερηφάνειας και των σαρκικών αμαρτιών, ενεκρώθη η συνείδησή τους και έχασαν την ντροπή τους και το Άγιο βάπτισμα. Έτσι λέγουν οι Άγιοι της εκκλησίας μας.
  Είναι κρίμα οι άνθρωποι να οδηγούν την ψυχή τους στο αιώνιο απόλυτο σκοτάδι, στον αιώνιο απόλυτο πόνο, στο πυρ το εξώτερο όπως μας αναφέρει ο Κύριος Ιησούς Χριστός στην ομιλία του για την ημέρα της κρίσεως. 
  Όλους μας περιμένει αργά ή γρήγορα ο θάνατος, γι` αυτό ας σκεπτόμαστε αυτήν την πραγματικότητα και ας μετανοήσουμε για τις κακίες μας, τις προγαμιαίες σχέσεις, τις μοιχείες, την απληστία, τις εκτρώσεις, τον εγωισμό και για ότι άλλο κακό διαπράξαμε στη ζωή μας έως σήμερα. Ας μείνουμε πιστοί στην ορθόδοξη Χριστιανική εκκλησία και ας μην αμφισβητούμε τίποτα από όσα οι Άγιοι και οι μάρτυρες μας εδίδαξαν ... 
  Αν θες την σωτηρία της ψυχής σου μετανόησε για τις αμαρτίες σου, εξομολογήσου σε Ιερέα ταπεινά για να λάβεις την άφεση των αμαρτιών και ακολούθησε πιστά τις εντολές τον Θεού. Χωρίς την εξομολόγηση δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία. 

Ιερομόναχος Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...